arrangement Innlegg

Maleriutstillingen UNDERVEIS

Lørdag 13. april til søndag 12. mai har vi utstilling i Moss kunstforening for tredje gang.

Vår første utstilling i Moss var «GLEDE» i 2010 (hele 14 år siden…) deretter hadde vi utstillingen DRISTIG i 2015. Utstillingsrommet i Moss kunstgalleri er vakkert og åpent. Det er alltid en glede å vise dere våre nyeste malerier her. Vår kjære kollega, Liv Helene Åsbakk, skal åpne utstillingen. Hun har vært med på hele malerduo reisen fra Hanne og Eva traff hverandre i gamlebyen i Fredrikstad i 2007.

VELKOMMEN TIL ÅPNING KL: 1300

Å være underveis betyr at du er i endring. Det betyr at du eller omgivelsene forandrer seg. Det er både fint og utfordrende. Det er som du er på vei mot noe, eller at du befinner deg mellom to steder. Ved å være underveis reiser vi gjennom grunnleggende valg som definerer hvem vi er. Denne reisen er ikke lineær, den er full av vendinger og omveier. Å være underveis betyr å være i en tilstand av åpenhet og usikkerhet, hvor fortiden, nåtiden og fremtiden veves sammen. Vi er reisende der målet ikke nødvendigvis er å ankomme et bestemt sted, men å engasjere seg i selve reisen.

Klokken 14.00 på Moss kunstgalleri introduserer Renée Jakobsen den iscenesatte forestillingen (performance) «Den andres ansikt» av Eva Malmstrøm

Inspirert av Lévinas’ filosofi, inviterer Malmstrøm til et direkte og fysisk møte med den andres ansikt. Gjennom å male ansikter på fritthengende glassplater, skaper hun et rom for gjensidig anerkjennelse og refleksjon over likeverd. Dette verket er en metafor som belyser hvordan andres oppfatning påvirker vår selvforståelse.

Lévinas’ filosofi understreker ansikt til ansikt-møtet som et fundamentalt øyeblikk. Der møtet ikke bare er en anerkjennelse av den andres eksistens, men også en forpliktelse overfor den andre. Malmstrøm ønsker at iscenesettelsen skal utfordrer publikum til å reflektere over sin egen rolle i møtet med en annens ansikt.

Gjennom «Den andres ansikt» og utstillingen «Underveis», utforsker Bringager & Malmstrøm det filosofiske landskapet som former vår forståelse av oss selv og vår plass i verden.

Du vil kanskje også like...